Antipasti (Italiaanse Voorgerecht Plank)

Antipasti (Italiaanse Voorgerecht Plank)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Vleeswaren:
  • 50 g prosciutto
  • 50 g salami
  • 50 g mortadella
Kazen:
  • 50 g mozzarella (bolletjes of plakjes)
  • 50 g Parmezaanse kaas, in blokjes
  • 50 g pecorino
Groenten:
  • 1 gegrilde paprika, in reepjes
  • 1 kleine courgette, gegrild en in plakjes
  • 10-12 zongedroogde tomaten
Overige:
  • 12 groene of zwarte olijven, gemarineerd
  • 6 artisjokharten uit blik of gemarineerd
  • 1 handje rucola
  • 1 handje geroosterde pijnboompitten
Voor serveren:
  • 1 stokbrood of focaccia, in sneetjes
  • Olijfolie, voor dippen
  • Balsamicoazijn, optioneel

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de ingrediƫnten:
    • Grill de courgetteplakjes en paprika tot ze licht gekarameliseerd zijn. Besprenkel met een beetje olijfolie en zout.
    • Snijd de kazen in blokjes of plakjes en leg ze apart.
  2. Schikken van de plank:
    • Kies een grote serveerplank of schaal.
    • Verdeel de vleeswaren, kazen, gegrilde groenten, olijven, artisjokharten en zongedroogde tomaten over de plank in mooie, losse hoopjes.
    • Voeg rucola en geroosterde pijnboompitten toe voor een frisse touch.
  3. Serveren:
    • Leg sneetjes brood of focaccia naast de antipasti.
    • Serveer met een schaaltje olijfolie en balsamicoazijn als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print