Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Antipasti (Italiaanse Voorgerecht Plank)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Vleeswaren:
50 g prosciutto
50 g salami
50 g mortadella
Kazen:
50 g mozzarella (bolletjes of plakjes)
50 g Parmezaanse kaas, in blokjes
50 g pecorino
Groenten:
1 gegrilde paprika, in reepjes
1 kleine courgette, gegrild en in plakjes
10-12 zongedroogde tomaten
Overige:
12 groene of zwarte olijven, gemarineerd
6 artisjokharten uit blik of gemarineerd
1 handje rucola
1 handje geroosterde pijnboompitten
Voor serveren:
1 stokbrood of focaccia, in sneetjes
Olijfolie, voor dippen
Balsamicoazijn, optioneel
Bereidingswijze
:
Voorbereiding van de ingrediƫnten
:
Grill de courgetteplakjes en paprika tot ze licht gekarameliseerd zijn. Besprenkel met een beetje olijfolie en zout.
Snijd de kazen in blokjes of plakjes en leg ze apart.
Schikken van de plank
:
Kies een grote serveerplank of schaal.
Verdeel de vleeswaren, kazen, gegrilde groenten, olijven, artisjokharten en zongedroogde tomaten over de plank in mooie, losse hoopjes.
Voeg rucola en geroosterde pijnboompitten toe voor een frisse touch.
Serveren
:
Leg sneetjes brood of focaccia naast de antipasti.
Serveer met een schaaltje olijfolie en balsamicoazijn als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email