Peruaanse Tiradito

Peruaanse Tiradito

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g witte visfilet (bijv. zeebaars, dorade of tilapia)
  • 1-2 limoenen (sap)
  • 1 el gele chilipeperpasta (ají amarillo) of sambal oelek
  • 1/2 tl suiker
  • 2 el olijfolie
  • Zout naar smaak
Voor de garnering:
  • 1 kleine zoete aardappel, gekookt en in dunne plakjes
  • 1/2 rode ui, in dunne reepjes
  • Verse korianderblaadjes
  • 1 kleine rode chilipeper, in dunne ringetjes
  • 1 el maïs (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de vis:
    • Zorg ervoor dat de vis zeer vers is. Snijd de vis in dunne plakjes van ongeveer 5 cm lang. Leg ze netjes op een serveerschaal.
  2. Marinade bereiden:
    • Meng het limoensap, de gele chilipeperpasta, suiker, olijfolie en een snufje zout in een kommetje. Roer goed door tot de suiker is opgelost.
  3. Vis marineren:
    • Besprenkel de plakjes vis met de marinade. Zorg ervoor dat alle vis gelijkmatig wordt bedekt.
    • Laat de tiradito 5-10 minuten staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
  4. Salade en garnering:
    • Leg plakjes zoete aardappel langs de rand van het bord.
    • Garneer de vis met rode ui, koriander, rode chili en eventueel wat maïs.
  5. Serveren:
    • Serveer de tiradito direct als elegant voorgerecht. Het gerecht moet fris blijven en mag niet te lang marineren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print