Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Peruaanse Tiradito
Ingrediënten voor 4 personen:
300 g witte visfilet (bijv. zeebaars, dorade of tilapia)
1-2 limoenen (sap)
1 el gele chilipeperpasta (ají amarillo) of sambal oelek
1/2 tl suiker
2 el olijfolie
Zout naar smaak
Voor de garnering
:
1 kleine zoete aardappel, gekookt en in dunne plakjes
1/2 rode ui, in dunne reepjes
Verse korianderblaadjes
1 kleine rode chilipeper, in dunne ringetjes
1 el maïs (optioneel)
Bereidingswijze
:
Voorbereiding van de vis
:
Zorg ervoor dat de vis zeer vers is. Snijd de vis in dunne plakjes van ongeveer 5 cm lang. Leg ze netjes op een serveerschaal.
Marinade bereiden
:
Meng het limoensap, de gele chilipeperpasta, suiker, olijfolie en een snufje zout in een kommetje. Roer goed door tot de suiker is opgelost.
Vis marineren
:
Besprenkel de plakjes vis met de marinade. Zorg ervoor dat alle vis gelijkmatig wordt bedekt.
Laat de tiradito 5-10 minuten staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
Salade en garnering
:
Leg plakjes zoete aardappel langs de rand van het bord.
Garneer de vis met rode ui, koriander, rode chili en eventueel wat maïs.
Serveren
:
Serveer de tiradito direct als elegant voorgerecht. Het gerecht moet fris blijven en mag niet te lang marineren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email