Filipijnse Lumpia (Loempia's)

Filipijnse Lumpia (Loempia's)

Ingrediënten voor 20-25 stuks:

Voor de vulling:
  • 250 g gehakt (varkensvlees, kip of een mix)
  • 1 wortel, geraspt
  • 100 g kool, fijn gesneden
  • 50 g taugé
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1/2 tl suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el plantaardige olie
Voor de lumpia’s:
  • 20-25 loempiavellen
  • 1 ei, losgeklopt (voor het dichtplakken)
  • Plantaardige olie, voor frituren
Voor de dipsaus:
  • 4 el zoete chilisaus
  • 2 el witte azijn
  • 1 el water

Bereidingswijze:

  1. Vulling bereiden:
    • Verhit 1 el plantaardige olie in een pan en fruit de knoflook en ui tot ze zacht zijn.
    • Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.
    • Voeg de geraspte wortel, kool en taugé toe. Roerbak 2-3 minuten tot de groenten zacht zijn.
    • Breng op smaak met sojasaus, oestersaus, suiker, zout en peper. Laat de vulling afkoelen.
  2. Lumpia’s vullen:
    • Leg een loempiavel plat op een schoon werkoppervlak. Schep ongeveer 1 eetlepel vulling op het vel, dicht bij de onderkant.
    • Vouw de onderste rand over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol het strak op. Bestrijk de bovenste rand met losgeklopt ei om het vel dicht te plakken.
    • Herhaal met de rest van de vulling en loempiavellen.
  3. Lumpia’s frituren:
    • Verhit voldoende plantaardige olie in een diepe pan tot 180°C.
    • Frituur de lumpia’s in kleine porties 3-4 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Dipsaus bereiden:
    • Meng de zoete chilisaus, azijn en water in een klein kommetje. Roer goed door.
  5. Serveren:
    • Serveer de lumpia’s warm met de dipsaus ernaast.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print