Verhit 1 el plantaardige olie in een pan en fruit de knoflook en ui tot ze zacht zijn.
Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.
Voeg de geraspte wortel, kool en taugé toe. Roerbak 2-3 minuten tot de groenten zacht zijn.
Breng op smaak met sojasaus, oestersaus, suiker, zout en peper. Laat de vulling afkoelen.
Lumpia’s vullen:
Leg een loempiavel plat op een schoon werkoppervlak. Schep ongeveer 1 eetlepel vulling op het vel, dicht bij de onderkant.
Vouw de onderste rand over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol het strak op. Bestrijk de bovenste rand met losgeklopt ei om het vel dicht te plakken.
Herhaal met de rest van de vulling en loempiavellen.
Lumpia’s frituren:
Verhit voldoende plantaardige olie in een diepe pan tot 180°C.
Frituur de lumpia’s in kleine porties 3-4 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Dipsaus bereiden:
Meng de zoete chilisaus, azijn en water in een klein kommetje. Roer goed door.