Pastinaak-Perensoep

Pastinaak-Perensoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 middelgrote pastinaken (ongeveer 400 g)
  • 2 rijpe peren (bijv. Conference of Doyenné)
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml kookroom of plantaardige room
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • 1 takje tijm of een snufje gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering: geroosterde walnoten, een scheutje honing en verse tijm

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de ingrediënten:
    • Schil de pastinaken en snijd deze in blokjes.
    • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukken.
    • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Soepbasis maken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote pan.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
    • Voeg de pastinaak toe en bak 5 minuten mee.
  3. Bouillon toevoegen:
    • Voeg de stukken peer, groentebouillon en tijm toe aan de pan.
    • Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de pastinaak zacht is.
  4. Pureren:
    • Verwijder het takje tijm (als je verse hebt gebruikt).
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Voeg de kookroom toe en roer goed door.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde walnoten, een druppeltje honing en eventueel wat verse tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print