Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pastinaak-Perensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
3 middelgrote pastinaken (ongeveer 400 g)
2 rijpe peren (bijv. Conference of Doyenné)
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
750 ml groentebouillon
150 ml kookroom of plantaardige room
1 eetlepel olijfolie of boter
1 takje tijm of een snufje gedroogde tijm
Zout en peper naar smaak
Garnering: geroosterde walnoten, een scheutje honing en verse tijm
Bereiding:
Voorbereiden van de ingrediënten:
Schil de pastinaken en snijd deze in blokjes.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukken.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Soepbasis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote pan.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de pastinaak toe en bak 5 minuten mee.
Bouillon toevoegen:
Voeg de stukken peer, groentebouillon en tijm toe aan de pan.
Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de pastinaak zacht is.
Pureren:
Verwijder het takje tijm (als je verse hebt gebruikt).
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Voeg de kookroom toe en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde walnoten, een druppeltje honing en eventueel wat verse tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email