Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kip-Noedelsoep met Kruiden
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 kipfilets (ongeveer 300 g) of 1 kippenbout
150 g noedels (bijvoorbeeld eiernoedels of rijstnoedels)
1 liter kippenbouillon (bij voorkeur zelfgemaakt)
2 wortels, in dunne plakjes
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
1 eetlepel verse dille, fijngehakt
1 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een scheutje citroensap voor frisheid
Bereiding:
Kip koken:
Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
Voeg de kipfilets of kippenbout toe en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
Haal de kip uit de bouillon, laat afkoelen, en trek deze met twee vorken uit elkaar in dunne reepjes. Zet apart.
Groenten sauteren:
Verhit de olijfolie in een aparte pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee.
Bouillon toevoegen:
Voeg de groenten toe aan de kippenbouillon samen met het laurierblad, tijm en een snufje peper en zout.
Laat 10 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn.
Noedels en kip toevoegen:
Voeg de noedels en de geplukte kip toe aan de soep.
Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking van de noedels (meestal 5-7 minuten).
Roer de peterselie, dille en een scheutje citroensap (indien gewenst) door de soep.
Serveren:
Schep de soep in diepe kommen en garneer met extra verse kruiden.
Serveer met knapperig stokbrood of crackers.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email