Kip-Noedelsoep met Kruiden

Kip-Noedelsoep met Kruiden

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 kipfilets (ongeveer 300 g) of 1 kippenbout
  • 150 g noedels (bijvoorbeeld eiernoedels of rijstnoedels)
  • 1 liter kippenbouillon (bij voorkeur zelfgemaakt)
  • 2 wortels, in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een scheutje citroensap voor frisheid

Bereiding:

  1. Kip koken:
    • Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
    • Voeg de kipfilets of kippenbout toe en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
    • Haal de kip uit de bouillon, laat afkoelen, en trek deze met twee vorken uit elkaar in dunne reepjes. Zet apart.
  2. Groenten sauteren:
    • Verhit de olijfolie in een aparte pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en geurig zijn.
    • Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee.
  3. Bouillon toevoegen:
    • Voeg de groenten toe aan de kippenbouillon samen met het laurierblad, tijm en een snufje peper en zout.
    • Laat 10 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn.
  4. Noedels en kip toevoegen:
    • Voeg de noedels en de geplukte kip toe aan de soep.
    • Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking van de noedels (meestal 5-7 minuten).
    • Roer de peterselie, dille en een scheutje citroensap (indien gewenst) door de soep.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in diepe kommen en garneer met extra verse kruiden.
    • Serveer met knapperig stokbrood of crackers.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print