Runderstoofsoep

Runderstoofsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g rundvlees (bijv. sukadelappen of riblappen), in blokjes gesneden
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2 middelgrote aardappelen, in blokjes
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie voor garnering

Bereiding:

  1. Voorbereiden van het vlees:
    • Bestrooi de rundvleesblokjes met zout, peper en bloem.
    • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan en bak de blokjes vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  2. Aromatische basis maken:
    • Voeg de resterende olijfolie toe aan dezelfde pan.
    • Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
    • Roer de tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor en bak 1 minuut mee.
  3. Soepbasis maken:
    • Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe.
    • Doe het vlees terug in de pan samen met het laurierblad en de tijm.
    • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is.
  4. Groenten toevoegen:
    • Voeg de wortelen, bleekselderij en aardappelen toe aan de pan.
    • Laat nog 20-30 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
  5. Afmaken:
    • Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
    • Verwijder het laurierblad voor het serveren.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
    • Serveer met een stuk knapperig brood of een sneetje roggebrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print