Radijsbladsoep

Radijsbladsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Het blad van 1 bosje radijzen (goed gewassen)
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml room (of plantaardige room)
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Schijfjes radijs
    • Verse peterselie of bieslook
    • Een scheutje olijfolie of room

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de ingrediƫnten:
    • Snijd de radijsblaadjes grof en zorg dat ze goed gewassen zijn om zand te verwijderen.
    • Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
  2. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  3. Soepbasis koken:
    • Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe.
    • Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen zacht zijn.
  4. Radijsblaadjes toevoegen:
    • Voeg de radijsblaadjes toe en laat ze 2-3 minuten meekoken, totdat ze geslonken zijn.
  5. Pureren en afwerken:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Roer de room erdoor en verwarm de soep nog even, maar laat niet koken.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met schijfjes radijs, verse kruiden en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print