Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
IJsbergsla-Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 krop ijsbergsla, grof gesneden
1 sjalot, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 ml groentebouillon
150 ml Griekse yoghurt
2 el olijfolie
Sap van 1 citroen
Handje verse muntblaadjes
Zout en peper naar smaak
Eventueel een paar ijsblokjes (voor extra frisheid)
Bereidingswijze:
Voorbereiden:
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
Koken:
Voeg de grof gesneden ijsbergsla toe en bak deze kort mee tot hij iets is geslonken (ongeveer 2-3 minuten).
Schenk de groentebouillon erbij en laat het geheel 5-7 minuten zachtjes koken.
Mixen:
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
Pureer de soep glad met een staafmixer of blender.
Koelen:
Voeg de Griekse yoghurt, citroensap en een paar muntblaadjes toe en mix nog kort.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de soep in de koelkast om volledig af te koelen (minimaal 1 uur).
Serveren:
Roer de soep door, voeg eventueel ijsblokjes toe en garneer met extra muntblaadjes en een lepeltje yoghurt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email