IJsbergsla-Soep

IJsbergsla-Soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 krop ijsbergsla, grof gesneden
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 ml groentebouillon
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Handje verse muntblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Eventueel een paar ijsblokjes (voor extra frisheid)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden:
    • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Koken:
    • Voeg de grof gesneden ijsbergsla toe en bak deze kort mee tot hij iets is geslonken (ongeveer 2-3 minuten).
    • Schenk de groentebouillon erbij en laat het geheel 5-7 minuten zachtjes koken.
  3. Mixen:
    • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
    • Pureer de soep glad met een staafmixer of blender.
  4. Koelen:
    • Voeg de Griekse yoghurt, citroensap en een paar muntblaadjes toe en mix nog kort.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Zet de soep in de koelkast om volledig af te koelen (minimaal 1 uur).
  5. Serveren:
    • Roer de soep door, voeg eventueel ijsblokjes toe en garneer met extra muntblaadjes en een lepeltje yoghurt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print