Gele Paprika-Mango Soep

Gele Paprika-Mango Soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Komkommers (2 grote)
  • Roomkaas (200 gram, op kamertemperatuur)
  • Verse kruiden zoals dille, bieslook of peterselie (fijngehakt)
  • Citroensap (1 theelepel)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Gerookte zalm (optioneel, voor extra smaak)
  • Tandenstokers of prikkers (om de rolletjes bij elkaar te houden)

Bereidingswijze:

  1. Maak de komkommerplakjes: Gebruik een dunschiller of mandoline om lange, dunne plakjes van de komkommer te snijden. Zorg dat de plakjes flexibel maar niet te dun zijn.
  2. Maak de vulling: Meng de roomkaas met de fijngehakte kruiden, citroensap, zout en peper. Als je gerookte zalm wilt gebruiken, snijd deze dan in dunne reepjes.
  3. Vul en rol: Leg een beetje van het roomkaasmengsel op elk komkommerplakje (en eventueel een reepje gerookte zalm). Rol het plakje voorzichtig op.
  4. Bevestig met een prikker: Steek een tandenstoker of prikker door het rolletje om het bij elkaar te houden.
  5. Serveer koud: Deze frisse komkommerrolletjes zijn perfect als licht en verfrissend voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print