Verse kruiden zoals dille, bieslook of peterselie (fijngehakt)
Citroensap (1 theelepel)
Zout en peper (naar smaak)
Gerookte zalm (optioneel, voor extra smaak)
Tandenstokers of prikkers (om de rolletjes bij elkaar te houden)
Bereidingswijze:
Maak de komkommerplakjes: Gebruik een dunschiller of mandoline om lange, dunne plakjes van de komkommer te snijden. Zorg dat de plakjes flexibel maar niet te dun zijn.
Maak de vulling: Meng de roomkaas met de fijngehakte kruiden, citroensap, zout en peper. Als je gerookte zalm wilt gebruiken, snijd deze dan in dunne reepjes.
Vul en rol: Leg een beetje van het roomkaasmengsel op elk komkommerplakje (en eventueel een reepje gerookte zalm). Rol het plakje voorzichtig op.
Bevestig met een prikker: Steek een tandenstoker of prikker door het rolletje om het bij elkaar te houden.
Serveer koud: Deze frisse komkommerrolletjes zijn perfect als licht en verfrissend voorgerecht.