Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gerookte Preisoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
3 middelgrote preien, gewassen en in dunne ringen gesneden
1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
150 ml room (of plantaardige room)
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel boter of olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Geroosterde spekblokjes of krokante tempeh (voor een vegetarische versie)
Verse bieslook of peterselie
Een scheutje olijfolie
Bereiding:
Prei voorbereiden:
Snijd de preien in dunne ringen en spoel ze goed af om vuil te verwijderen.
Aromatische basis maken:
Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Voeg het gerookt paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee.
Soepbasis koken:
Voeg de prei en aardappelblokjes toe aan de pan en roer goed door.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
Pureren en afwerken:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de room door de soep en verwarm nog even door zonder te laten koken.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde spekblokjes of krokante tempeh, verse bieslook, en een scheutje olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email