Aardappel-Truffelsoep

Aardappel-Truffelsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml room (of plantaardige room)
  • 2 eetlepels witte truffelolie (plus extra voor garnering)
  • 1 eetlepel boter of olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Geroosterde hazelnoten of croutons
    • Verse peterselie
    • Een scheutje room

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de aardappelen:
    • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Aromatische basis maken:
    • Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  3. Soepbasis koken:
    • Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe aan de pan.
    • Breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes koken tot de aardappelen zacht zijn.
  4. Pureren en afwerken:
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
    • Roer de room en truffelolie door de soep.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde hazelnoten of croutons, verse peterselie, en een scheutje truffelolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print