Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Aardappel-Truffelsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
200 ml room (of plantaardige room)
2 eetlepels witte truffelolie (plus extra voor garnering)
1 eetlepel boter of olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Geroosterde hazelnoten of croutons
Verse peterselie
Een scheutje room
Bereiding:
Voorbereiden van de aardappelen:
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Aromatische basis maken:
Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Soepbasis koken:
Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe aan de pan.
Breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes koken tot de aardappelen zacht zijn.
Pureren en afwerken:
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
Roer de room en truffelolie door de soep.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde hazelnoten of croutons, verse peterselie, en een scheutje truffelolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email