Aardbei Mousse

Aardbei Mousse

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g verse aardbeien (gewassen en kroontjes verwijderd)
  • 50 g suiker (of meer naar smaak)
  • 2 theelepels citroensap
  • 250 ml slagroom (koud)
  • 2 gelatineblaadjes (of 5 g gelatinepoeder)
  • 1 eetlepel poedersuiker (voor de slagroom)
Voor de garnering:
  • Verse aardbeien (in plakjes of als decoratie)
  • Muntblaadjes
  • Poedersuiker

Bereidingswijze:

1. De aardbeienpuree maken:

  1. Pureer de aardbeien in een blender of keukenmachine tot een gladde puree.
  2. Voeg de suiker en het citroensap toe en mix kort. Proef en voeg indien nodig wat extra suiker toe.

2. Gelatine bereiden:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 5 minuten. Knijp ze daarna goed uit.
  2. Verwarm een klein deel van de aardbeienpuree (ongeveer 2 eetlepels) in een pannetje, maar laat het niet koken. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer tot deze volledig is opgelost.
  3. Meng de verwarmde aardbeienpuree met de rest van de koude aardbeienpuree en zet apart om iets af te koelen.

3. De slagroom opkloppen:

  1. Klop de koude slagroom met de poedersuiker stijf in een grote kom. Zorg ervoor dat de slagroom niet te stijf is, zodat de mousse luchtig blijft.

4. De mousse samenstellen:

  1. Spatel voorzichtig de afgekoelde aardbeienpuree door de opgeklopte slagroom. Meng voorzichtig zodat de luchtigheid behouden blijft.
  2. Verdeel de mousse over glazen of dessertglaasjes en strijk de bovenkant glad.
  3. Zet de mousse minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

5. Garneren en serveren:

  1. Garneer de aardbeienmousse met verse aardbeien, een paar muntblaadjes en een lichte bestuiving van poedersuiker.
  2. Serveer gekoeld en geniet van deze frisse, luchtige traktatie!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print