Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Aardbeien Shortcake
Ingrediënten voor 6 porties:
Voor de shortcakes:
250 g bloem
50 g suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
75 g koude boter, in blokjes
125 ml melk
1 ei
1 theelepel vanille-extract
Voor de vulling:
500 g aardbeien, in plakjes
2 eetlepels suiker
250 ml slagroom
1 eetlepel poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze
1.
Shortcakes bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het bloemmengsel tot het op grove broodkruimels lijkt.
Klop de melk, ei en vanille-extract samen in een aparte kom. Voeg dit natte mengsel toe aan het droge mengsel en meng tot een zacht deeg ontstaat.
Schep met een lepel 6 hoopjes deeg op de bakplaat. Druk ze lichtjes plat.
Bak de shortcakes 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
2.
Aardbeien bereiden
Meng de plakjes aardbei met de suiker in een kom en laat ze 15 minuten staan, zodat ze sap afgeven.
3.
Slagroom maken
Klop de slagroom samen met de poedersuiker en vanille-extract tot zachte pieken.
4.
Shortcakes samenstellen
Snijd de shortcakes horizontaal doormidden.
Leg de onderste helft op een bord, schep er een lepel aardbeien en sap op, gevolgd door een flinke toef slagroom.
Plaats de bovenste helft van de shortcake er bovenop en garneer met extra aardbeien en een toef slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email