Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Amuselepel met Bietenmousse en Geitenkaas
Ingrediënten voor 12 lepels:
2 middelgrote gekookte bieten
50 g crème fraîche
1 theelepel balsamicoazijn
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
50 g zachte geitenkaas
1 eetlepel fijngehakte walnoten (optioneel, voor garnering)
Paar blaadjes basilicum of munt (voor garnering)
Bereidingswijze
1.
Bietenmousse maken
Snijd de gekookte bieten in kleine stukjes en doe ze in een blender of keukenmachine.
Voeg de crème fraîche, balsamicoazijn, zout en peper toe.
Blend tot een gladde en luchtige mousse. Proef en breng indien nodig extra op smaak.
2.
Samenstellen
Schep een kleine portie bietenmousse in elke amuselepel.
Verkruimel een klein beetje geitenkaas bovenop de mousse.
Garneer met een snufje fijngehakte walnoten voor crunch en een blaadje basilicum of munt voor een frisse touch.
3.
Serveren
Schik de lepels op een mooie schaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email