Amuselepel met Bietenmousse en Geitenkaas

Amuselepel met Bietenmousse en Geitenkaas

Ingrediënten voor 12 lepels:

  • 2 middelgrote gekookte bieten
  • 50 g crème fraîche
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper
  • 50 g zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel fijngehakte walnoten (optioneel, voor garnering)
  • Paar blaadjes basilicum of munt (voor garnering)

Bereidingswijze

1. Bietenmousse maken

  1. Snijd de gekookte bieten in kleine stukjes en doe ze in een blender of keukenmachine.
  2. Voeg de crème fraîche, balsamicoazijn, zout en peper toe.
  3. Blend tot een gladde en luchtige mousse. Proef en breng indien nodig extra op smaak.

2. Samenstellen

  1. Schep een kleine portie bietenmousse in elke amuselepel.
  2. Verkruimel een klein beetje geitenkaas bovenop de mousse.
  3. Garneer met een snufje fijngehakte walnoten voor crunch en een blaadje basilicum of munt voor een frisse touch.

3. Serveren

  • Schik de lepels op een mooie schaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print