Amuselepel met Krab en Avocadocrème

Amuselepel met Krab en Avocadocrème

Ingrediënten voor 12 lepels:

  • 100 g vers krabvlees (uit blik kan ook)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 theelepel limoensap
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel dille (fijngehakt)
  • Optioneel: een klein beetje chilipoeder

Voor garnering:

  • 12 kleine blaadjes koriander of dille
  • Een snufje paprikapoeder of chilipoeder

Bereidingswijze

1. Avocadocrème maken

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
  2. Prak de avocado fijn met een vork of pureer deze met een staafmixer tot een gladde massa.
  3. Meng de avocadocrème met limoensap, zout en zwarte peper naar smaak.

2. Krab voorbereiden

  1. Controleer het krabvlees op kleine stukjes schaal.
  2. Meng het krabvlees in een kom met de mayonaise en gehakte dille. Voeg zout, peper en optioneel een klein beetje chilipoeder toe voor een pittige twist.

3. Samenstellen

  1. Schep een kleine hoeveelheid avocadocrème op elke amuselepel.
  2. Leg een toefje krabvlees bovenop de avocadocrème.

4. Garneren

  • Garneer met een klein blaadje koriander of dille en bestrooi licht met paprikapoeder of chilipoeder.

5. Serveren

  • Serveer de lepels direct. Ze zijn het lekkerst als de avocadocrème vers is.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print