Amuselepel met Zeebaars en Avocadocrème

Amuselepel met Zeebaars en Avocadocrème

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 150 g verse zeebaarsfilet (zonder vel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zeezout
  • Snufje zwarte peper

Voor de avocadocrème:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Snufje zout
  • Snufje cayennepeper (optioneel)

Voor garnering:

  • Microgroenten of koriander
  • Limoenrasp
  • Sesamzaadjes (optioneel)

Bereidingswijze

1. Avocadocrème maken

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
  2. Prak de avocado fijn met een vork of pureer deze met een staafmixer.
  3. Voeg het limoensap, crème fraîche, zout en een snufje cayennepeper toe. Meng tot een gladde crème.

2. Zeebaars bereiden

  1. Snijd de zeebaarsfilet in kleine hapklare stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de stukjes zeebaars kort (1-2 minuten per kant) tot ze goudbruin en net gaar zijn. Bestrooi met zeezout en peper.

3. Samenstellen

  1. Schep een kleine hoeveelheid avocadocrème op elke amuselepel.
  2. Leg een stukje zeebaars bovenop de avocadocrème.

4. Garneren

  • Garneer met microgroenten of een blaadje koriander.
  • Voeg een vleugje limoenrasp toe en eventueel wat sesamzaadjes voor extra smaak en textuur.

5. Serveren

  • Schik de lepels op een mooie serveerschaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print