Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Amuselepel met Zeebaars en Avocadocrème
Ingrediënten voor 12 stuks:
150 g verse zeebaarsfilet (zonder vel)
1 eetlepel olijfolie
Snufje zeezout
Snufje zwarte peper
Voor de avocadocrème:
1 rijpe avocado
1 theelepel limoensap
1 eetlepel crème fraîche
Snufje zout
Snufje cayennepeper (optioneel)
Voor garnering:
Microgroenten of koriander
Limoenrasp
Sesamzaadjes (optioneel)
Bereidingswijze
1.
Avocadocrème maken
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
Prak de avocado fijn met een vork of pureer deze met een staafmixer.
Voeg het limoensap, crème fraîche, zout en een snufje cayennepeper toe. Meng tot een gladde crème.
2.
Zeebaars bereiden
Snijd de zeebaarsfilet in kleine hapklare stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de stukjes zeebaars kort (1-2 minuten per kant) tot ze goudbruin en net gaar zijn. Bestrooi met zeezout en peper.
3.
Samenstellen
Schep een kleine hoeveelheid avocadocrème op elke amuselepel.
Leg een stukje zeebaars bovenop de avocadocrème.
4.
Garneren
Garneer met microgroenten of een blaadje koriander.
Voeg een vleugje limoenrasp toe en eventueel wat sesamzaadjes voor extra smaak en textuur.
5.
Serveren
Schik de lepels op een mooie serveerschaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email