Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Appel Rozijnen Clafoutis
Ingrediënten voor 6-8 personen:
2 middelgrote appels (bij voorkeur zoete rassen zoals Elstar of Jonagold)
50 g rozijnen
2 eetlepels rum (optioneel)
3 eieren
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker (of 1 theelepel vanille-extract)
75 g bloem
250 ml melk
50 ml slagroom
1 theelepel kaneel
1 eetlepel citroensap
Snufje zout
Boter voor het invetten van de ovenschaal
Poedersuiker, voor garnering
Bereidingswijze
1.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal (ongeveer 22-24 cm) in met boter.
Week de rozijnen in warm water of rum gedurende 10 minuten en laat ze daarna uitlekken.
2.
Appels voorbereiden
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
Meng de appelplakjes met citroensap en kaneel om verkleuring te voorkomen en extra smaak toe te voegen.
3.
Clafoutisbeslag maken
Klop de eieren, suiker en vanillesuiker luchtig in een grote kom.
Voeg de bloem en een snufje zout toe en meng goed tot een glad beslag.
Roer geleidelijk de melk en slagroom door het beslag, zodat het een vloeibare consistentie heeft.
4.
Samenstellen
Verdeel de appelplakjes en de geweekte rozijnen gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal.
Giet het beslag over de appels en rozijnen.
5.
Bakken
Bak de clafoutis 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin is en de custard stevig aanvoelt.
6.
Afwerken en serveren
Laat de clafoutis lichtjes afkoelen. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.
Serveer warm of op kamertemperatuur, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email