Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Appelroosjes in Bladerdeeg
Ingrediënten voor 4 personen:
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar, gekoeld)
2 rode appels (bijvoorbeeld Gala of Elstar)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels abrikozenjam
1 eetlepel water
Kaneel naar smaak
Poedersuiker voor garnering
Benodigdheden:
Muffinvorm
Kom
Scherp mes of mandoline
Deegroller
Kwastje voor de jam
Bereidingswijze:
Voorbereiding appels
Snijd de appels doormidden en verwijder het klokhuis.
Snijd de appels in hele dunne plakjes (met een scherp mes of mandoline).
Doe de plakjes in een kom met water en voeg het citroensap toe om te voorkomen dat ze bruin worden.
Verwarm de appels 2-3 minuten in de magnetron zodat ze soepel en buigbaar zijn. Laat uitlekken en drogen.
Bereid het bladerdeeg
Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd oppervlak.
Snijd het deeg in lange repen van ongeveer 5 cm breed.
Jamlaagje aanbrengen
Meng de abrikozenjam met 1 eetlepel water en verwarm kort zodat het vloeibaarder wordt.
Bestrijk elke bladerdeegstrook met een dun laagje abrikozenjam.
Appels toevoegen en rollen
Leg de appelplakjes op de bovenkant van de bladerdeegstrook, zodat ze net boven de rand uitsteken. Laat de plakjes elkaar overlappen.
Bestrooi de appels lichtjes met kaneel.
Vouw de onderste helft van de deegstrook over de appels.
Rol de deegstrook voorzichtig op van het ene uiteinde naar het andere, zodat er een roosvorm ontstaat.
Bakken
Plaats de appelroosjes in een ingevette muffinvorm zodat ze hun vorm behouden.
Bak de roosjes 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C, totdat het bladerdeeg goudbruin is.
Serveren
Laat de roosjes kort afkoelen en bestuif ze met poedersuiker voor een mooie afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email