Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Artisjok-Citroensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 blik artisjokharten (ongeveer 400 g), uitgelekt en in stukken gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
150 ml room (of plantaardige room)
Sap en rasp van 1 citroen
1 theelepel tijmblaadjes (vers of gedroogd)
1 eetlepel olijfolie of boter
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Geroosterde amandelschaafsel
Verse tijm of peterselie
Een scheutje olijfolie of room
Bereiding:
Artisjokken voorbereiden:
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in grove stukken.
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Soepbasis koken:
Voeg de artisjokharten, tijm en groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
Pureren en afwerken:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Voeg de room, citroensap en citroenrasp toe. Roer goed door en proef de soep.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde amandelschaafsel, verse tijm of peterselie, en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email