Artisjok-Citroensoep

Artisjok-Citroensoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 blik artisjokharten (ongeveer 400 g), uitgelekt en in stukken gesneden
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml room (of plantaardige room)
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel tijmblaadjes (vers of gedroogd)
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Geroosterde amandelschaafsel
    • Verse tijm of peterselie
    • Een scheutje olijfolie of room

Bereiding:

  1. Artisjokken voorbereiden:
    • Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in grove stukken.
  2. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  3. Soepbasis koken:
    • Voeg de artisjokharten, tijm en groentebouillon toe.
    • Breng aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
  4. Pureren en afwerken:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Voeg de room, citroensap en citroenrasp toe. Roer goed door en proef de soep.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde amandelschaafsel, verse tijm of peterselie, en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print