Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Artisjoksoep met Parmezaanse kaas
Ingrediƫnten voor 4 personen:
400 g artisjokharten
(uit blik of pot, goed uitgelekt)
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 aardappel
, geschild en in blokjes
750 ml groentebouillon
150 ml slagroom
50 g Parmezaanse kaas
, geraspt
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Extra geraspte Parmezaanse kaas
Verse peterselie
, fijngehakt
Croutons
of geroosterd brood
Bereidingswijze:
1. Basis maken
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze
5 minuten
mee.
2. Artisjokken en bouillon toevoegen
Voeg de artisjokharten toe en roer goed door.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de soep
20-25 minuten
zachtjes koken, totdat de aardappel zacht is.
3. Pureren
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
Roer de slagroom en de geraspte Parmezaanse kaas door de soep tot deze volledig is opgenomen.
Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met extra Parmezaanse kaas, verse peterselie en croutons.
Serveer warm met een stukje knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email