Artisjoksoep met Parmezaanse kaas

Artisjoksoep met Parmezaanse kaas

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 400 g artisjokharten (uit blik of pot, goed uitgelekt)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml slagroom
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Extra geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Croutons of geroosterd brood

Bereidingswijze:

1. Basis maken
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.
2. Artisjokken en bouillon toevoegen
  1. Voeg de artisjokharten toe en roer goed door.
  2. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  3. Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de aardappel zacht is.
3. Pureren
  1. Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
  2. Roer de slagroom en de geraspte Parmezaanse kaas door de soep tot deze volledig is opgenomen.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met extra Parmezaanse kaas, verse peterselie en croutons.
  2. Serveer warm met een stukje knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print