Aspergesoep met verse groene asperges

Aspergesoep met verse groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g groene asperges
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom (optioneel, voor een romige soep)
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse bieslook of peterselie, voor garnering
  • Crème fraîche (optioneel, als topping)

Bereidingswijze:

  1. Asperges voorbereiden
    • Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden af.
    • Snijd de toppen van ongeveer 4 cm af en zet deze apart (voor garnering).
    • Snijd de rest van de asperges in stukjes.
  2. Basis van de soep
    • Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
    • Voeg de aardappelblokjes en aspergestukjes toe en bak kort mee.
  3. Bouillon toevoegen
    • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
    • Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken, totdat de asperges en aardappelen zacht zijn.
  4. Pureren
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
    • Voeg de slagroom toe (indien gewenst) en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep nog even door, maar laat niet koken.
  5. Garnering bereiden
    • Blancheer de aspergetoppen kort in kokend water (2-3 minuten) en spoel ze af onder koud water.
  6. Serveren
    • Schep de soep in kommen en garneer met de aspergetoppen, wat fijngehakte bieslook of peterselie en eventueel een toefje crème fraîche.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print