Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Aspergesoep met verse groene asperges
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g groene asperges
1 sjalot
, fijngehakt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1 middelgrote aardappel
, geschild en in blokjes gesneden
750 ml groentebouillon
100 ml slagroom
(optioneel, voor een romige soep)
1 eetlepel boter
Zout en peper
, naar smaak
Verse bieslook of peterselie
, voor garnering
Crème fraîche
(optioneel, als topping)
Bereidingswijze:
Asperges voorbereiden
Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden af.
Snijd de toppen van ongeveer
4 cm
af en zet deze apart (voor garnering).
Snijd de rest van de asperges in stukjes.
Basis van de soep
Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de aardappelblokjes en aspergestukjes toe en bak kort mee.
Bouillon toevoegen
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat de soep ongeveer
15 minuten
zachtjes koken, totdat de asperges en aardappelen zacht zijn.
Pureren
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
Voeg de slagroom toe (indien gewenst) en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep nog even door, maar laat niet koken.
Garnering bereiden
Blancheer de aspergetoppen kort in kokend water (2-3 minuten) en spoel ze af onder koud water.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met de aspergetoppen, wat fijngehakte bieslook of peterselie en eventueel een toefje crème fraîche.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email