50 g Parmezaanse kaas, geschaafd in dunne plakjes of geraspt
50 g rucola
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel balsamicoazijn
Zout en peper, naar smaak
Pijnboompitten, geroosterd, voor garnering
Bereidingswijze:
1. Aubergine grillen
Snijd de aubergine in dunne plakjes (ongeveer 3-5 mm).
Bestrooi de plakjes licht met zout en laat ze 10 minuten liggen om overtollig vocht te verwijderen. Dep droog met keukenpapier.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de aubergineplakjes met een beetje olijfolie en grill ze 2-3 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn. Laat afkoelen.
2. Dressing maken
Meng in een kommetje de olijfolie, citroensap, balsamicoazijn en knoflook.
Breng op smaak met zout en peper.
3. Carpaccio samenstellen
Schik de gegrilde aubergineplakjes in een cirkelvormige laag op een groot bord.
Besprenkel de plakjes met de dressing.
Verdeel de rucola en Parmezaanse kaas over de aubergine.
Garneer met de geroosterde pijnboompitten.
4. Serveren
Serveer direct als voorgerecht met een stuk knapperig brood.