Aubergine carpaccio met Parmezaan

Aubergine carpaccio met Parmezaan

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 grote aubergine
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd in dunne plakjes of geraspt
  • 50 g rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Zout en peper, naar smaak
  • Pijnboompitten, geroosterd, voor garnering

Bereidingswijze:

1. Aubergine grillen
  1. Snijd de aubergine in dunne plakjes (ongeveer 3-5 mm).
  2. Bestrooi de plakjes licht met zout en laat ze 10 minuten liggen om overtollig vocht te verwijderen. Dep droog met keukenpapier.
  3. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de aubergineplakjes met een beetje olijfolie en grill ze 2-3 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn. Laat afkoelen.
2. Dressing maken
  1. Meng in een kommetje de olijfolie, citroensap, balsamicoazijn en knoflook.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
3. Carpaccio samenstellen
  1. Schik de gegrilde aubergineplakjes in een cirkelvormige laag op een groot bord.
  2. Besprenkel de plakjes met de dressing.
  3. Verdeel de rucola en Parmezaanse kaas over de aubergine.
  4. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.
4. Serveren
  • Serveer direct als voorgerecht met een stuk knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print