Aubergine-Tomatensoep

Aubergine-Tomatensoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 middelgrote aubergines
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Verse basilicum
    • Een scheutje room of olijfolie
    • Croutons

Bereiding:

  1. Aubergine en tomaten roosteren:
    • Verwarm de oven voor op 220°C.
    • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op dezelfde bakplaat.
    • Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi licht met zout.
    • Rooster 30-35 minuten tot de aubergines zacht zijn en de tomaten licht gekarameliseerd.
  2. Basis maken:
    • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  3. Aubergine en tomaten toevoegen:
    • Schep het vruchtvlees uit de aubergines met een lepel en voeg dit toe aan de pan.
    • Voeg ook de geroosterde tomaten, tomatenpuree, gerookt paprikapoeder en komijn toe. Roer goed door.
  4. Soepbasis koken:
    • Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.
    • Laat 15 minuten zachtjes koken om de smaken te mengen.
  5. Pureren en afwerken:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse basilicum, een scheutje room of olijfolie, en croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print