Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Aubergine-Tomatensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
2 middelgrote aubergines
4 rijpe tomaten
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verse basilicum
Een scheutje room of olijfolie
Croutons
Bereiding:
Aubergine en tomaten roosteren:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op dezelfde bakplaat.
Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi licht met zout.
Rooster 30-35 minuten tot de aubergines zacht zijn en de tomaten licht gekarameliseerd.
Basis maken:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Aubergine en tomaten toevoegen:
Schep het vruchtvlees uit de aubergines met een lepel en voeg dit toe aan de pan.
Voeg ook de geroosterde tomaten, tomatenpuree, gerookt paprikapoeder en komijn toe. Roer goed door.
Soepbasis koken:
Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.
Laat 15 minuten zachtjes koken om de smaken te mengen.
Pureren en afwerken:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse basilicum, een scheutje room of olijfolie, en croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email