Aubergineballetjes Met Tahinisaus

Aubergineballetjes Met Tahinisaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de aubergineballetjes:
    • 1 grote aubergine
    • 50 g broodkruimels
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 tl komijnpoeder
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 el fijngehakte peterselie
    • 1 ei
    • Zout en peper naar smaak
    • Olie om te frituren
  • Voor de tahinisaus:
    • 3 el tahini (sesampasta)
    • 2 el water
    • 1 el citroensap
    • 1 tl honing
    • Snufje zout
  • Voor garnering:
    • Verse peterselie, fijngehakt
    • Granaatappelpitjes

Bereidingswijze:

  1. Aubergine voorbereiden:
    • Prik de aubergine een paar keer in met een vork en rooster hem 20-25 minuten in een oven op 200°C tot de binnenkant zacht is.
    • Laat afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en pureer het tot een gladde massa.
  2. Aubergineballetjes maken:
    • Meng de auberginepuree met broodkruimels, knoflook, komijn, paprikapoeder, peterselie, ei, zout en peper.
    • Vorm kleine balletjes van het mengsel en zet deze 15 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  3. Balletjes frituren:
    • Verhit de olie in een pan tot 180°C.
    • Frituur de balletjes in porties goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Tahinisaus maken:
    • Meng tahini, water, citroensap, honing en een snufje zout tot een gladde saus. Voeg extra water toe als de saus te dik is.
  5. Serveren:
    • Leg de aubergineballetjes op een bord.
    • Besprenkel met de tahinisaus.
    • Garneer met verse peterselie en granaatappelpitjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print