Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Aubergineballetjes Met Tahinisaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de aubergineballetjes:
1 grote aubergine
50 g broodkruimels
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
2 el fijngehakte peterselie
1 ei
Zout en peper naar smaak
Olie om te frituren
Voor de tahinisaus:
3 el tahini (sesampasta)
2 el water
1 el citroensap
1 tl honing
Snufje zout
Voor garnering:
Verse peterselie, fijngehakt
Granaatappelpitjes
Bereidingswijze:
Aubergine voorbereiden:
Prik de aubergine een paar keer in met een vork en rooster hem 20-25 minuten in een oven op 200°C tot de binnenkant zacht is.
Laat afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en pureer het tot een gladde massa.
Aubergineballetjes maken:
Meng de auberginepuree met broodkruimels, knoflook, komijn, paprikapoeder, peterselie, ei, zout en peper.
Vorm kleine balletjes van het mengsel en zet deze 15 minuten in de koelkast om stevig te worden.
Balletjes frituren:
Verhit de olie in een pan tot 180°C.
Frituur de balletjes in porties goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Tahinisaus maken:
Meng tahini, water, citroensap, honing en een snufje zout tot een gladde saus. Voeg extra water toe als de saus te dik is.
Serveren:
Leg de aubergineballetjes op een bord.
Besprenkel met de tahinisaus.
Garneer met verse peterselie en granaatappelpitjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email