Baba Ganoush

Baba Ganoush

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote aubergines
  • 2 el tahini (sesampasta)
  • 2 el citroensap (vers geperst)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Zout naar smaak
  • Optioneel: 1 el granaatappelpitjes of gehakte peterselie voor garnering
Voor serveren:
  • Warm pitabrood of knapperige groenten zoals wortel en komkommer

Bereidingswijze:

  1. Aubergine roosteren:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Prik de aubergines een paar keer in met een vork en leg ze op een bakplaat.
    • Rooster de aubergines in de oven gedurende 40-50 minuten, totdat ze volledig zacht zijn en de schil rimpelig is. Je kunt de aubergines ook direct op een gasvlam roosteren voor een rokerige smaak.
    • Laat de aubergines iets afkoelen, snijd ze doormidden en schep het zachte vruchtvlees eruit.
  2. Baba Ganoush maken:
    • Doe het auberginevruchtvlees in een keukenmachine.
    • Voeg de tahini, citroensap, knoflook, olijfolie, komijn en een snufje zout toe.
    • Mix tot een gladde, romige massa. Proef en voeg indien nodig extra citroensap of zout toe.
  3. Serveren:
    • Schep de Baba Ganoush in een schaal.
    • Besprenkel met een beetje extra olijfolie en garneer met granaatappelpitjes of gehakte peterselie.
  4. Serveren met:
    • Serveer de Baba Ganoush met warm pitabrood of verse groenten zoals wortel, komkommer en paprika.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print