Optioneel: 1 el granaatappelpitjes of gehakte peterselie voor garnering
Voor serveren:
Warm pitabrood of knapperige groenten zoals wortel en komkommer
Bereidingswijze:
Aubergine roosteren:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Prik de aubergines een paar keer in met een vork en leg ze op een bakplaat.
Rooster de aubergines in de oven gedurende 40-50 minuten, totdat ze volledig zacht zijn en de schil rimpelig is. Je kunt de aubergines ook direct op een gasvlam roosteren voor een rokerige smaak.
Laat de aubergines iets afkoelen, snijd ze doormidden en schep het zachte vruchtvlees eruit.
Baba Ganoush maken:
Doe het auberginevruchtvlees in een keukenmachine.
Voeg de tahini, citroensap, knoflook, olijfolie, komijn en een snufje zout toe.
Mix tot een gladde, romige massa. Proef en voeg indien nodig extra citroensap of zout toe.
Serveren:
Schep de Baba Ganoush in een schaal.
Besprenkel met een beetje extra olijfolie en garneer met granaatappelpitjes of gehakte peterselie.
Serveren met:
Serveer de Baba Ganoush met warm pitabrood of verse groenten zoals wortel, komkommer en paprika.