1 theelepel maizena, aangemaakt met 2 eetlepels water
Bijgerecht:
Gestoomde rijst
Roergebakken groenten (zoals broccoli, wortel en paprika)
Bereiding:
1. Vlees marineren en roosteren:
Snijd het varkensvlees in dunne plakken en marineer het met sojasaus, rijstazijn, knoflook, gemberpoeder, zout en peper. Laat het 30 minuten intrekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg het vlees op een bakplaat en rooster het in 20-25 minuten goudbruin en knapperig. Keer het vlees halverwege om.
2. De zoetzure saus maken:
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de ketchup, sojasaus, azijn, suiker en water toe. Roer goed door en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg het maizenapapje toe aan de saus en roer goed, zodat de saus indikt tot een mooie, glanzende consistentie.
3. Samenstellen:
Snijd het geroosterde vlees in dunne reepjes.
Schenk de zoetzure saus royaal over het vlees.
4. Serveren:
Serveer de Babi Pangang met gestoomde rijst en een portie roergebakken groenten. Garneer met een beetje verse koriander of lente-ui voor een mooie presentatie.