Babi Pangang met Zoetzure Saus

Babi Pangang met Zoetzure Saus

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het vlees:
  • 600 g varkensschouder of speklapjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de zoetzure saus:
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels azijn (rijstazijn of witte azijn)
  • 3 eetlepels suiker
  • 200 ml water
  • 1 theelepel maizena, aangemaakt met 2 eetlepels water
Bijgerecht:
  • Gestoomde rijst
  • Roergebakken groenten (zoals broccoli, wortel en paprika)

Bereiding:

1. Vlees marineren en roosteren:

  • Snijd het varkensvlees in dunne plakken en marineer het met sojasaus, rijstazijn, knoflook, gemberpoeder, zout en peper. Laat het 30 minuten intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg het vlees op een bakplaat en rooster het in 20-25 minuten goudbruin en knapperig. Keer het vlees halverwege om.

2. De zoetzure saus maken:

  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de ketchup, sojasaus, azijn, suiker en water toe. Roer goed door en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg het maizenapapje toe aan de saus en roer goed, zodat de saus indikt tot een mooie, glanzende consistentie.

3. Samenstellen:

  • Snijd het geroosterde vlees in dunne reepjes.
  • Schenk de zoetzure saus royaal over het vlees.

4. Serveren:

  • Serveer de Babi Pangang met gestoomde rijst en een portie roergebakken groenten. Garneer met een beetje verse koriander of lente-ui voor een mooie presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print