Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde taartvorm in en bekleed met bakpapier.
Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie en laat iets afkoelen.
Meng de suiker en eieren tot een luchtig mengsel. Voeg het afgekoelde chocolade-botermengsel toe en meng goed.
Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel. Spatel de geprakte bananen erdoor.
Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en bak 35-40 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
Maak de hazelnootpraliné: Verwarm suiker en water in een pan tot de suiker smelt en karameliseert. Voeg de hazelnoten toe en meng goed. Laat afkoelen en hak grof.
Bereid de ganache: Verwarm de slagroom en giet over de gehakte chocolade. Laat 2 minuten staan en roer dan tot een gladde massa.
Smeer de ganache over de afgekoelde taart en bestrooi met de gehakte hazelnootpraliné.