Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bananenflensjes met Chocoladesaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de flensjes:
200 g bloem
2 eieren
400 ml melk
1 snufje zout
1 eetlepel suiker
1 theelepel vanille-extract
Boter voor het bakken
Voor de vulling en saus:
3-4 bananen, in plakjes gesneden
100 g pure chocolade
100 ml slagroom
1 eetlepel poedersuiker (optioneel, voor bestrooien)
Bereidingswijze
Flensjes maken:
Meng de bloem en het zout in een kom.
Klop de eieren los en voeg ze toe aan de bloem samen met de melk en vanille-extract. Roer tot een glad beslag.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak dunne flensjes aan beide zijden goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
Chocoladesaus maken:
Verhit de slagroom in een kleine pan tot het net begint te sudderen (niet koken).
Voeg de gehakte pure chocolade toe en roer tot het volledig is gesmolten en een gladde saus ontstaat.
Samenstellen:
Leg een flensje op een bord, bedek het met plakjes banaan en vouw het dubbel of rol het op.
Giet warme chocoladesaus over de flensjes.
Bestrooi desgewenst met poedersuiker voor een extra zoete toets.
Serveren:
Serveer warm met eventueel een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email