Bananenflensjes met Chocoladesaus

Bananenflensjes met Chocoladesaus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de flensjes:
    • 200 g bloem
    • 2 eieren
    • 400 ml melk
    • 1 snufje zout
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • Boter voor het bakken
  • Voor de vulling en saus:
    • 3-4 bananen, in plakjes gesneden
    • 100 g pure chocolade
    • 100 ml slagroom
    • 1 eetlepel poedersuiker (optioneel, voor bestrooien)

Bereidingswijze

  1. Flensjes maken:
    • Meng de bloem en het zout in een kom.
    • Klop de eieren los en voeg ze toe aan de bloem samen met de melk en vanille-extract. Roer tot een glad beslag.
    • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak dunne flensjes aan beide zijden goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
  2. Chocoladesaus maken:
    • Verhit de slagroom in een kleine pan tot het net begint te sudderen (niet koken).
    • Voeg de gehakte pure chocolade toe en roer tot het volledig is gesmolten en een gladde saus ontstaat.
  3. Samenstellen:
    • Leg een flensje op een bord, bedek het met plakjes banaan en vouw het dubbel of rol het op.
    • Giet warme chocoladesaus over de flensjes.
    • Bestrooi desgewenst met poedersuiker voor een extra zoete toets.
  4. Serveren:
    • Serveer warm met eventueel een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print