Bananensplit

Bananensplit

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 1 rijpe banaan
  • 1 bol vanille-ijs
  • 1 bol chocolade-ijs
  • 1 bol aardbeien-ijs
  • Slagroom (vers of spuitbus)
  • Chocoladesaus (of karamelsaus)
  • 1 eetlepel gehakte noten (bijv. walnoten of amandelen)
  • 2 maraschinokersen (of gewone kersen)
  • Optioneel: chocoladekrullen of sprinkles voor decoratie

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de banaan
    • Pel de banaan en snijd hem in de lengte doormidden.
    • Plaats de twee helften in een langwerpige serveerschaal of dessertkom met de snijkant naar boven.
  2. Schep het ijs
    • Leg drie bollen ijs tussen de twee helften van de banaan: één bol vanille-ijs, één bol chocolade-ijs en één bol aardbeien-ijs. Zorg dat ze mooi naast elkaar liggen.
  3. Slagroom en toppings
    • Spuit of schep toefjes slagroom op de drie ijssmaken.
    • Besprenkel het geheel met chocoladesaus of karamelsaus voor extra smaak.
    • Strooi de gehakte noten eroverheen voor een knapperige textuur.
  4. Decoreren
    • Plaats een kers op elk toefje slagroom voor een feestelijke look.
    • Voeg eventueel extra chocoladekrullen of sprinkles toe als finishing touch.
  5. Serveren
    • Serveer de bananensplit meteen, zodat het ijs niet smelt. Geniet van de perfecte combinatie van fruit, ijs en toppings!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print