Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bieten-Dille Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 middelgrote rode bieten, geschild en in blokjes gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
100 ml room (of plantaardige room)
1 eetlepel olijfolie of boter
1 eetlepel witte wijnazijn
1/2 theelepel komijnpoeder
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verse dille, fijngehakt
Een scheutje zure room of yoghurt
Geroosterde pompoenpitten (optioneel)
Bereiding:
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Bieten en specerijen toevoegen:
Voeg de bietblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.
Strooi het komijnpoeder over de bieten en roer goed door.
Bouillon toevoegen:
Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
Laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken, totdat de bieten volledig zacht zijn.
Pureren en op smaak brengen:
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
Voeg de witte wijnazijn en room toe en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse dille, een scheutje zure room of yoghurt, en eventueel geroosterde pompoenpitten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email