Bieten-Dille Soep

Bieten-Dille Soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 middelgrote rode bieten, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml room (of plantaardige room)
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Verse dille, fijngehakt
    • Een scheutje zure room of yoghurt
    • Geroosterde pompoenpitten (optioneel)

Bereiding:

  1. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  2. Bieten en specerijen toevoegen:
    • Voeg de bietblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.
    • Strooi het komijnpoeder over de bieten en roer goed door.
  3. Bouillon toevoegen:
    • Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
    • Laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken, totdat de bieten volledig zacht zijn.
  4. Pureren en op smaak brengen:
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
    • Voeg de witte wijnazijn en room toe en roer goed door.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse dille, een scheutje zure room of yoghurt, en eventueel geroosterde pompoenpitten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print