Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bietenmousse Met Geitenkaas En Walnoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de bietenmousse:
3 middelgrote rode bieten, gekookt en geschild
150 ml slagroom
1 tl balsamicoazijn
Snufje zout en peper
Voor de garnering:
100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
50 g walnoten, geroosterd en grofgehakt
1 el honing
Verse kruiden (zoals bieslook of peterselie)
Bereidingswijze:
Bietenmousse maken:
Pureer de gekookte bieten in een blender tot een gladde massa.
Klop de slagroom luchtig in een kom.
Meng de bietenpuree voorzichtig met de slagroom en voeg balsamicoazijn, zout en peper toe. Roer tot een gladde mousse.
Schep de mousse in serveerglazen of kleine schaaltjes en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Garnering voorbereiden:
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen.
Verkruimel de geitenkaas en zet apart.
Opmaak:
Haal de bietenmousse uit de koelkast.
Verdeel de geitenkaas en walnoten over de mousse.
Besprenkel met honing en garneer met verse kruiden.
Serveren:
Serveer direct als verfijnd voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email