Bietenmousse Met Geitenkaas En Walnoten

Bietenmousse Met Geitenkaas En Walnoten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de bietenmousse:
    • 3 middelgrote rode bieten, gekookt en geschild
    • 150 ml slagroom
    • 1 tl balsamicoazijn
    • Snufje zout en peper
  • Voor de garnering:
    • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
    • 50 g walnoten, geroosterd en grofgehakt
    • 1 el honing
    • Verse kruiden (zoals bieslook of peterselie)

Bereidingswijze:

  1. Bietenmousse maken:
    • Pureer de gekookte bieten in een blender tot een gladde massa.
    • Klop de slagroom luchtig in een kom.
    • Meng de bietenpuree voorzichtig met de slagroom en voeg balsamicoazijn, zout en peper toe. Roer tot een gladde mousse.
    • Schep de mousse in serveerglazen of kleine schaaltjes en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  2. Garnering voorbereiden:
    • Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen.
    • Verkruimel de geitenkaas en zet apart.
  3. Opmaak:
    • Haal de bietenmousse uit de koelkast.
    • Verdeel de geitenkaas en walnoten over de mousse.
    • Besprenkel met honing en garneer met verse kruiden.
  4. Serveren:
    • Serveer direct als verfijnd voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print