Bietensalade met burrata en granaatappel

Bietensalade met burrata en granaatappel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 middelgrote rode bieten, gekookt en geschild
  • 2 bollen burrata
  • 1 handvol granaatappelpitjes
  • 50 g rucola
  • 2 eetlepels geroosterde walnoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse basilicum, voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Voorbereiden van de bieten
  1. Snijd de gekookte bieten in dunne plakjes of kleine blokjes, afhankelijk van de gewenste presentatie.
  2. Leg de bieten op een grote schaal of individuele borden.
2. Dressing maken
  1. Meng in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout en peper tot een gladde dressing.
3. Salade samenstellen
  1. Verdeel de rucola over de bieten.
  2. Snijd de burrata doormidden en leg een halve bol op elke portie salade.
  3. Strooi de granaatappelpitjes en walnoten over de salade.
4. Afwerken
  1. Besprenkel de salade met de dressing.
  2. Garneer met verse basilicum voor extra kleur en smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print