Bladerdeeghapjes met Chorizo en Geitenkaas

Bladerdeeghapjes met Chorizo en Geitenkaas

Ingrediënten voor 12 hapjes:

  • 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 6 plakjes chorizo (doormidden gesneden)
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 ei (losgeklopt, voor bestrijken)
  • 1 eetlepel honing (optioneel, voor garnering)
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes of rozemarijn
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper

Bereidingswijze

1. Voorbereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 12 gelijke vierkantjes.

2. Vullen

  1. Leg op elk stukje bladerdeeg een halve plak chorizo.
  2. Schep een kleine hoeveelheid geitenkaas bovenop de chorizo.
  3. Bestrooi met een paar tijmblaadjes of een beetje rozemarijn en breng op smaak met een snufje zout en peper.

3. Bakken

  1. Vouw de hoekpunten van het bladerdeeg licht naar binnen of laat ze open voor een rustieke uitstraling.
  2. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg licht met losgeklopt ei.
  3. Bak de hapjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

4. Afwerken

  1. Haal de hapjes uit de oven en laat ze kort afkoelen.
  2. Besprenkel de hapjes eventueel met een klein beetje honing voor een zoetige toets die mooi contrasteert met de pittigheid van de chorizo.

5. Serveren

  • Schik de bladerdeeghapjes op een serveerschaal en serveer ze warm of op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print