Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bladerdeeghapjes met Chorizo en Geitenkaas
Ingrediënten voor 12 hapjes:
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
6 plakjes chorizo (doormidden gesneden)
100 g zachte geitenkaas
1 ei (losgeklopt, voor bestrijken)
1 eetlepel honing (optioneel, voor garnering)
1 theelepel verse tijmblaadjes of rozemarijn
Snufje zout
Snufje zwarte peper
Bereidingswijze
1.
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 12 gelijke vierkantjes.
2.
Vullen
Leg op elk stukje bladerdeeg een halve plak chorizo.
Schep een kleine hoeveelheid geitenkaas bovenop de chorizo.
Bestrooi met een paar tijmblaadjes of een beetje rozemarijn en breng op smaak met een snufje zout en peper.
3.
Bakken
Vouw de hoekpunten van het bladerdeeg licht naar binnen of laat ze open voor een rustieke uitstraling.
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg licht met losgeklopt ei.
Bak de hapjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
4.
Afwerken
Haal de hapjes uit de oven en laat ze kort afkoelen.
Besprenkel de hapjes eventueel met een klein beetje honing voor een zoetige toets die mooi contrasteert met de pittigheid van de chorizo.
5.
Serveren
Schik de bladerdeeghapjes op een serveerschaal en serveer ze warm of op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email