Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bladerdeeghapjes met Geitenkaas en Vijgen
Ingrediënten voor 12 hapjes:
1 vel bladerdeeg (ontdooid)
100 g zachte geitenkaas
6 verse vijgen, gehalveerd
1 eetlepel honing
1 theelepel tijmblaadjes (vers of gedroogd)
1 ei (losgeklopt, voor het bestrijken)
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke vierkanten of rondjes met een koekjesuitsteker.
2.
Bladerdeeg voorbereiden
Leg de gesneden bladerdeegstukken op de bakplaat.
Prik het midden van elk stukje lichtjes in met een vork (dit voorkomt dat het midden te veel omhoog komt tijdens het bakken).
Bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeklopt ei voor een mooie goudbruine kleur.
3.
Beleggen
Plaats een kleine lepel geitenkaas in het midden van elk bladerdeegstuk.
Leg een halve vijg bovenop de geitenkaas.
Besprenkel lichtjes met honing en bestrooi met tijmblaadjes, zout en peper.
4.
Bakken
Bak de hapjes 15-18 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze serveert.
5.
Serveren
Serveer de hapjes warm of op kamertemperatuur. Garneer eventueel met extra honing en tijmblaadjes voor een feestelijke uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email