Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bladerdeegpakketjes met Paddenstoelenragout
Ingrediënten voor 12 stuks:
Voor de vulling:
200 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, shiitake, oesterzwammen), fijngesneden
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
100 ml slagroom
50 ml groentebouillon
1 theelepel verse tijm, fijngehakt (of 1/2 theelepel gedroogde tijm)
Snufje zout
Snufje zwarte peper
Voor de pakketjes:
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
1 ei, losgeklopt (voor bestrijken)
Optioneel: sesamzaadjes of maanzaadjes voor garnering
Bereidingswijze
1.
Vulling bereiden
Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
Strooi de bloem over de paddenstoelen en roer goed door. Laat 1 minuut bakken.
Voeg de slagroom en bouillon toe, roer tot een gladde saus ontstaat. Laat 2-3 minuten indikken.
Breng op smaak met tijm, zout en peper. Laat de vulling afkoelen.
2.
Bladerdeeg voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 12 vierkanten.
3.
Pakketjes samenstellen
Schep een kleine hoeveelheid van de afgekoelde paddenstoelenragout in het midden van elk vierkantje.
Vouw de punten van het bladerdeeg naar het midden en druk ze voorzichtig aan om de vulling te omsluiten.
Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en strooi eventueel sesamzaadjes of maanzaadjes eroverheen.
4.
Bakken
Bak de pakketjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.
5.
Serveren
Schik de bladerdeegpakketjes op een mooie schaal en serveer warm of op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email