Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bladerdeegsterren met brie en cranberrysaus
Ingrediënten voor 12 stuks:
1 rol bladerdeeg
(vers of diepvries, ontdooid)
100 g brie
, in kleine stukjes gesneden
50 g cranberrysaus
(kant-en-klaar of zelfgemaakt)
1 ei
, losgeklopt (voor het bestrijken)
1 theelepel verse tijm
(optioneel, voor garnering)
1 eetlepel honing
(optioneel, voor een zoete twist)
Bereidingswijze:
1. Voorbereiding
Verwarm de oven voor op
200°C
en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak.
2. Sterren uitsteken
Gebruik een stervormige uitsteker (ongeveer 6-8 cm) om sterren uit het bladerdeeg te snijden.
Leg de helft van de sterren op de bakplaat. Dit worden de bodems.
3. Vullen
Leg een klein stukje brie in het midden van elke ster op de bakplaat.
Voeg een klein theelepeltje cranberrysaus bovenop de brie toe.
4. Sterren samenstellen
Gebruik de resterende sterren als deksels. Leg een ster bovenop elke gevulde bodem en druk de randen voorzichtig aan met een vork om te sluiten.
Maak een klein gaatje in het midden van elke ster om stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken.
5. Bestrijken en bakken
Bestrijk de sterren licht met het losgeklopte ei voor een mooie, glanzende afwerking.
Bak de sterren in de voorverwarmde oven gedurende
12-15 minuten
, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
6. Garneren
Haal de sterren uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Besprenkel optioneel met een beetje honing en garneer met verse tijmblaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email