Bloemkool-Karwijsoep

Bloemkool-Karwijsoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml room (of plantaardige room)
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Geroosterde bloemkoolroosjes
    • Verse peterselie
    • Een scheutje olijfolie of room

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de bloemkool:
    • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en houd een paar roosjes apart voor garnering.
  2. Roosteren van de bloemkool (optioneel):
    • Verhit de oven tot 200°C.
    • Meng de apart gehouden bloemkoolroosjes met een beetje olijfolie, zout en peper.
    • Rooster ze 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet apart.
  3. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
    • Voeg het karwijzaad toe en bak 1 minuut mee om de aroma’s vrij te laten komen.
  4. Soepbasis koken:
    • Voeg de bloemkoolroosjes en de groentebouillon toe.
    • Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
  5. Pureren en afwerken:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Roer de room door de soep en verwarm nog even door, maar laat niet koken.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met de geroosterde bloemkoolroosjes, verse peterselie en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print