Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bloemkool-Karwijsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
1 middelgrote bloemkool, in roosjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
150 ml room (of plantaardige room)
1 theelepel karwijzaad
1 eetlepel olijfolie of boter
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Geroosterde bloemkoolroosjes
Verse peterselie
Een scheutje olijfolie of room
Bereiding:
Voorbereiden van de bloemkool:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en houd een paar roosjes apart voor garnering.
Roosteren van de bloemkool (optioneel):
Verhit de oven tot 200°C.
Meng de apart gehouden bloemkoolroosjes met een beetje olijfolie, zout en peper.
Rooster ze 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet apart.
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Voeg het karwijzaad toe en bak 1 minuut mee om de aroma’s vrij te laten komen.
Soepbasis koken:
Voeg de bloemkoolroosjes en de groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
Pureren en afwerken:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de room door de soep en verwarm nog even door, maar laat niet koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met de geroosterde bloemkoolroosjes, verse peterselie en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email