Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bloemkool-Kerriesoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 middelgrote bloemkool (ongeveer 600 g)
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
750 ml groentebouillon
150 ml kokosmelk of room
1 eetlepel olijfolie of boter
Zout en peper naar smaak
Garnering: geroosterde amandelschaafsel, verse koriander of een scheutje kokosmelk
Bereiding:
Voorbereiden van de bloemkool:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Schil indien nodig de stelen en snijd ze in stukjes.
Aromatische basis maken:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie of boter in een grote pan.
Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en geurig zijn.
Kerrie toevoegen:
Voeg het kerriepoeder toe aan de pan en bak dit 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
Soepbasis maken:
Voeg de bloemkoolroosjes toe en schep ze om met het kerriemengsel.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Laat 15-20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool zacht is.
Pureren:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de kokosmelk of room door de soep.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde amandelschaafsel, verse koriander of een scheutje kokosmelk.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email