Bloemkool-Kerriesoep

Bloemkool-Kerriesoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 middelgrote bloemkool (ongeveer 600 g)
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml kokosmelk of room
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering: geroosterde amandelschaafsel, verse koriander of een scheutje kokosmelk

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de bloemkool:
    • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
    • Schil indien nodig de stelen en snijd ze in stukjes.
  2. Aromatische basis maken:
    • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote pan.
    • Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Kerrie toevoegen:
    • Voeg het kerriepoeder toe aan de pan en bak dit 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  4. Soepbasis maken:
    • Voeg de bloemkoolroosjes toe en schep ze om met het kerriemengsel.
    • Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
    • Laat 15-20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool zacht is.
  5. Pureren:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Roer de kokosmelk of room door de soep.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde amandelschaafsel, verse koriander of een scheutje kokosmelk.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print