Bloemkool-Mosterdsoep

Bloemkool-Mosterdsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 middelgrote bloemkool (ongeveer 500 g), in roosjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml room (of plantaardige room)
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel boter of olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel voor garnering:
    • Geroosterde bloemkoolroosjes
    • Verse peterselie of bieslook
    • Croutons of geraspte kaas

Bereiding:

  1. Voorbereiding:
    • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Bewaar een paar roosjes apart als je deze wilt roosteren voor garnering.
  2. Aromatische basis maken:
    • Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Soepbasis bereiden:
    • Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en roer goed door.
    • Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
    • Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool helemaal zacht is.
  4. Pureren:
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
    • Voeg de room, grove mosterd en Dijonmosterd toe. Roer goed door.
  5. Op smaak brengen:
    • Proef en breng op smaak met zout en peper.
    • Warm de soep nog even door zonder deze te laten koken.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde bloemkoolroosjes, verse kruiden en eventueel croutons of geraspte kaas.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print