Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bloemkool-Mosterdsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 middelgrote bloemkool (ongeveer 500 g), in roosjes gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
150 ml room (of plantaardige room)
1 eetlepel grove mosterd
1 theelepel Dijonmosterd
1 eetlepel boter of olijfolie
Zout en peper naar smaak
Optioneel voor garnering:
Geroosterde bloemkoolroosjes
Verse peterselie of bieslook
Croutons of geraspte kaas
Bereiding:
Voorbereiding:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Bewaar een paar roosjes apart als je deze wilt roosteren voor garnering.
Aromatische basis maken:
Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
Soepbasis bereiden:
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en roer goed door.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool helemaal zacht is.
Pureren:
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
Voeg de room, grove mosterd en Dijonmosterd toe. Roer goed door.
Op smaak brengen:
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Warm de soep nog even door zonder deze te laten koken.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde bloemkoolroosjes, verse kruiden en eventueel croutons of geraspte kaas.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email