Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Bloemkool (1 grote, in roosjes gesneden)
  • Ui (1 middelgrote, fijngehakt)
  • Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
  • Groentebouillon (1 liter)
  • Aardappel (1 grote, geschild en in blokjes gesneden)
  • Olijfolie (2 eetlepels)
  • Room (100 ml, optioneel voor extra romigheid)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Verse peterselie of bieslook (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn.
  2. Voeg de bloemkool en aardappel toe: Voeg de bloemkoolroosjes en blokjes aardappel toe en bak 3-4 minuten mee.
  3. Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool en aardappel zacht zijn.
  4. Pureer de soep: Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg de room (indien gebruikt) toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie of bieslook en eventueel een scheutje room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print