Aardappel (1 grote, geschild en in blokjes gesneden)
Olijfolie (2 eetlepels)
Room (100 ml, optioneel voor extra romigheid)
Zout en peper (naar smaak)
Verse peterselie of bieslook (voor garnering)
Bereidingswijze:
Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de bloemkool en aardappel toe: Voeg de bloemkoolroosjes en blokjes aardappel toe en bak 3-4 minuten mee.
Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool en aardappel zacht zijn.
Pureer de soep: Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg de room (indien gebruikt) toe en breng op smaak met zout en peper.
Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie of bieslook en eventueel een scheutje room.