Boerenkool-Kokossoep

Boerenkool-Kokossoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g boerenkool (vers of diepvries)
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • 1 theelepel kurkuma (optioneel voor kleur en smaak)
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering: geroosterde cashewnoten, kokosvlokken of een scheutje olijfolie

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de groenten:
    • Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes.
    • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
    • Was de boerenkool indien nodig en verwijder eventuele harde stelen.
  2. Basis maken:
    • Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote pan.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
    • Voeg de kurkuma toe en bak dit 1 minuut mee om de smaak los te maken.
  3. Soepbasis koken:
    • Voeg de aardappelblokjes en boerenkool toe aan de pan.
    • Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
    • Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappel en boerenkool zacht zijn.
  4. Pureren:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Roer de kokosmelk erdoor en verwarm de soep nog even zonder te koken.
    • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde cashewnoten, kokosvlokken of een paar druppels olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print