Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Boerenkool-Kokossoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g boerenkool (vers of diepvries)
1 middelgrote aardappel
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
750 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
1 eetlepel olijfolie of kokosolie
1 theelepel kurkuma (optioneel voor kleur en smaak)
Snufje nootmuskaat
Zout en peper naar smaak
Garnering: geroosterde cashewnoten, kokosvlokken of een scheutje olijfolie
Bereiding:
Voorbereiden van de groenten:
Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Was de boerenkool indien nodig en verwijder eventuele harde stelen.
Basis maken:
Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote pan.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de kurkuma toe en bak dit 1 minuut mee om de smaak los te maken.
Soepbasis koken:
Voeg de aardappelblokjes en boerenkool toe aan de pan.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappel en boerenkool zacht zijn.
Pureren:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de kokosmelk erdoor en verwarm de soep nog even zonder te koken.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde cashewnoten, kokosvlokken of een paar druppels olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email