Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Boerenkoolsoep met worst
Ingrediƫnten voor 4 personen:
300 g boerenkool
, fijngesneden
1 grote ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
3 middelgrote aardappelen
, in blokjes
1 wortel
, in plakjes
1 liter groentebouillon
(of kippenbouillon)
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 laurierblad
200 g rookworst
, in plakjes
Zout en peper
, naar smaak
Bereidingswijze:
Groenten aanfruiten
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
Bouillon en aardappelen toevoegen
Voeg de aardappelblokjes, bouillon, gerookt paprikapoeder en laurierblad toe.
Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen bijna gaar zijn.
Boerenkool koken
Voeg de fijngesneden boerenkool toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken, tot de boerenkool zacht is.
Rookworst toevoegen
Voeg de plakjes rookworst toe en laat nog 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer eventueel met een beetje verse peterselie of extra rookworst.
Serveer met knapperig brood of een sneetje roggebrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email