Boerenkoolsoep met worst

Boerenkoolsoep met worst

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g boerenkool, fijngesneden
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 middelgrote aardappelen, in blokjes
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 liter groentebouillon (of kippenbouillon)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 200 g rookworst, in plakjes
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Groenten aanfruiten
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Bouillon en aardappelen toevoegen
    • Voeg de aardappelblokjes, bouillon, gerookt paprikapoeder en laurierblad toe.
    • Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  3. Boerenkool koken
    • Voeg de fijngesneden boerenkool toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken, tot de boerenkool zacht is.
  4. Rookworst toevoegen
    • Voeg de plakjes rookworst toe en laat nog 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
    • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  5. Serveren
    • Schep de soep in kommen en garneer eventueel met een beetje verse peterselie of extra rookworst.
    • Serveer met knapperig brood of een sneetje roggebrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print