Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g biefstuk, in dunne reepjes gesneden
  • 1 grote ui, gesneden
  • 200 g champignons, in plakjes gesneden
  • 2 el olijfolie of boter
  • 1 el bloem (optioneel, voor binding)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • 2 el zure room
  • 100 ml runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze:
  1. Verhit de olijfolie of boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uien toe en bak ze tot ze glazig zijn. Voeg daarna de champignons toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.
  3. Haal de uien en champignons uit de pan en zet ze opzij.
  4. In dezelfde pan, voeg de biefstukreepjes toe en bak ze kort tot ze net gaar zijn. Haal het vlees uit de pan.
  5. Voeg eventueel de bloem toe aan de pan en roer goed door.
  6. Doe de tomatenpuree en mosterd in de pan en meng. Voeg vervolgens de runderbouillon toe en roer tot een gladde saus ontstaat.
  7. Voeg de zure room toe en roer goed door.
  8. Doe het vlees, de champignons en uien terug in de pan en laat het geheel 5 minuten sudderen.
  9. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met verse peterselie voor het serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print