Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bruschetta met Truffel, Paddenstoelen en Parmezaan
Ingrediënten voor 4 personen:
8 sneetjes stokbrood of ciabatta
300 g gemengde paddenstoelen (bijv. shiitake, oesterzwammen, kastanjechampignons)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
2 eetlepels olijfolie (voor bakken)
1 eetlepel truffelolie
50 g Parmezaanse kaas (in dunne schilfers geschaafd)
1 theelepel verse tijm (plus extra voor garnering)
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een klontje roomboter
Bereiding:
Brood roosteren:
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Besprenkel de sneetjes brood licht met olijfolie en rooster ze in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn (ongeveer 5-7 minuten).
Paddenstoelen bakken:
Verhit de olijfolie (en eventueel een klontje boter) in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak kort tot het geurt.
Doe de paddenstoelen in de pan en bak ze 5-6 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en verse tijm.
Samenstellen:
Verdeel de gebakken paddenstoelen over de geroosterde broodjes.
Druppel voorzichtig wat truffelolie over de paddenstoelen voor een intense truffelsmaak.
Leg er dunne schilfers Parmezaanse kaas op.
Serveren:
Garneer de bruschetta met extra tijmblaadjes en serveer direct, zodat de broodjes knapperig blijven.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email