Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bulgaarse Moussaka
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de moussaka:
500 g rundergehakt (of varkensgehakt)
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, fijngehakt
4 grote aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
2 tomaten, in blokjes
200 ml tomatenpuree (of passata)
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de topping:
200 ml yoghurt (bij voorkeur volle yoghurt)
2 eieren
50 ml melk
50 g bloem
Zout naar smaak
Bereidingswijze
1.
Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200°C.
2.
Vulling bereiden
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de wortel toe en bak 2-3 minuten mee.
Voeg het gehakt toe en bak tot het rul en lichtbruin is.
Roer de tomatenblokjes, tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, zout en peper erdoor. Laat 5 minuten sudderen.
3.
Aardappelen voorbereiden
Meng de aardappelblokjes door het gehaktmengsel en roer goed door.
4.
Moussaka samenstellen
Schep het gehakt-aardappelmengsel in een ingevette ovenschaal.
Zet de schaal 20-25 minuten in de oven, zodat de aardappelen wat zachter worden.
5.
Topping maken
Klop in een kom de yoghurt, eieren, melk, bloem en een snufje zout tot een glad beslag.
Haal de ovenschaal uit de oven en giet de topping gelijkmatig over het gehakt-aardappelmengsel.
6.
Moussaka afbakken
Zet de schaal terug in de oven en bak nog 20-25 minuten, tot de topping stevig en goudbruin is.
7.
Serveren
Laat de moussaka 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer met een frisse groene salade en eventueel wat extra yoghurt erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email