Bulgursalade met granaatappel en munt

Bulgursalade met granaatappel en munt

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g bulgur
  • 400 ml water of groentebouillon
  • 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 handje verse munt, fijngehakt
  • 1 handje verse peterselie, fijngehakt
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 50 g feta (optioneel), verkruimeld
Voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel granaatappelmelasse (of honing)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

1. Bulgur bereiden
  1. Breng het water of de groentebouillon aan de kook.
  2. Voeg de bulgur toe, dek af en laat 10-12 minuten staan tot de bulgur zacht is en het vocht is opgenomen. Roer los met een vork en laat afkoelen.
2. Groenten en kruiden voorbereiden
  1. Snijd de komkommer, tomaten en rode ui in kleine blokjes.
  2. Hak de munt en peterselie fijn.
3. Dressing maken
  1. Meng de olijfolie, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, zout en peper in een kleine kom.
4. Salade samenstellen
  1. Meng de afgekoelde bulgur met de groenten, kruiden en granaatappelpitjes.
  2. Voeg de dressing toe en meng goed.
  3. Garneer met verkruimelde feta, indien gewenst.

Serveren

  • Serveer de salade op een grote schaal en garneer met extra granaatappelpitjes en een paar blaadjes munt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print