Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bulgursalade met granaatappel en munt
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g bulgur
400 ml water of groentebouillon
1 komkommer
, in kleine blokjes gesneden
2 tomaten
, in kleine blokjes gesneden
1 rode ui
, fijngehakt
1 handje verse munt
, fijngehakt
1 handje verse peterselie
, fijngehakt
100 g granaatappelpitjes
50 g feta (optioneel)
, verkruimeld
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel granaatappelmelasse
(of honing)
1 teentje knoflook
, fijngehakt
Zout en peper
, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Bulgur bereiden
Breng het water of de groentebouillon aan de kook.
Voeg de bulgur toe, dek af en laat
10-12 minuten
staan tot de bulgur zacht is en het vocht is opgenomen. Roer los met een vork en laat afkoelen.
2. Groenten en kruiden voorbereiden
Snijd de komkommer, tomaten en rode ui in kleine blokjes.
Hak de munt en peterselie fijn.
3. Dressing maken
Meng de olijfolie, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, zout en peper in een kleine kom.
4. Salade samenstellen
Meng de afgekoelde bulgur met de groenten, kruiden en granaatappelpitjes.
Voeg de dressing toe en meng goed.
Garneer met verkruimelde feta, indien gewenst.
Serveren
Serveer de salade op een grote schaal en garneer met extra granaatappelpitjes en een paar blaadjes munt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email