Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Burrata met Geroosterde Druiven en Rozemarijn
Ingrediënten voor 4 personen:
2 bollen burrata
200 g
rode en/of zwarte druiven (zonder pit, aan de tros)
2 eetlepels
olijfolie (extra vergine)
2 eetlepels
honing
2 takjes
verse rozemarijn
1 theelepel
balsamico-glazuur (optioneel)
Versgemalen zwarte peper
Grof zeezout
Voor erbij:
Knapperig stokbrood of ciabatta
Bereidingswijze
1. De druiven roosteren:
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Plaats de druiven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel ze met olijfolie en honing.
Leg de takjes rozemarijn tussen de druiven.
Rooster de druiven
10-12 minuten
in de oven, tot ze beginnen te karamelliseren en zacht zijn.
2. De burrata voorbereiden:
Haal de burrata uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Plaats een bol burrata in het midden van elk bord of op een grote serveerschaal.
3. Opmaak en serveren:
Verdeel de geroosterde druiven rondom de burrata en giet het sap van de druiven over de kaas.
Druppel een beetje extra olijfolie over de burrata en breng op smaak met grof zeezout en versgemalen zwarte peper.
Garneer met extra rozemarijn en, indien gewenst, een klein beetje balsamico-glazuur voor een subtiele zuurgraad.
Serveer met warm, knapperig brood om te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email