Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Burrata met geroosterde tomaten
Ingrediënten voor 4 personen:
2 bollen burrata
250 g cherrytomaten
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1 theelepel balsamicoazijn
1 takje verse tijm
Zout en peper
, naar smaak
Vers basilicum
, voor garnering
Vers brood
, zoals ciabatta of stokbrood, geroosterd
Bereidingswijze:
1. Tomaten roosteren
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel de tomaten met olijfolie, voeg de knoflook en tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Rooster de tomaten
15-20 minuten
in de oven, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Haal uit de oven en besprenkel met een beetje balsamicoazijn.
2. Burrata bereiden
Haal de burrata uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen. Dit versterkt de romige textuur en smaak.
3. Serveren
Plaats een bol burrata in het midden van een serveerschaal.
Verdeel de geroosterde tomaten rondom de burrata.
Garneer met verse basilicumblaadjes en een scheutje extra olijfolie.
Serveer met warm geroosterd brood, zodat je de romige burrata kunt opscheppen met het brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email