Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Butter chicken
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de kipmarinade:
500 g kipfilet
of kipdijfilet, in stukken gesneden
150 g volle yoghurt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 stuk gember
(2 cm), geraspt
1 theelepel garam masala
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
(optioneel)
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel zout
Voor de saus:
2 eetlepels boter
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 stuk gember
(2 cm), geraspt
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
(optioneel)
400 g tomatenblokjes
(blik)
150 ml slagroom
1 eetlepel suiker
Zout
, naar smaak
Verse koriander
, voor garnering
Bereidingswijze:
1. Kip marineren
Meng in een grote kom de yoghurt, knoflook, gember, garam masala, paprikapoeder, chilipoeder, kurkuma en zout.
Voeg de stukjes kip toe en meng goed zodat alles bedekt is. Laat minimaal
30 minuten
marineren (langer is beter, tot 8 uur in de koelkast).
2. Kip bakken
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe.
Bak de gemarineerde kip in porties tot de stukjes goudbruin zijn en bijna gaar. Zet apart.
3. De saus maken
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de komijn, korianderpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus
10-15 minuten
zachtjes pruttelen. Pureer de saus met een staafmixer of in een blender tot deze glad is.
4. Saus afmaken
Giet de saus terug in de pan en voeg de room en suiker toe. Breng op smaak met zout.
Voeg de gebakken kip toe en laat nog
5-10 minuten
sudderen, zodat de smaken goed mengen.
5. Serveren
Garneer met verse koriander en serveer met warm naanbrood, basmatirijst of een combinatie van beide.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email