Butternut Squash Soep

Butternut Squash Soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Butternut pompoen (1 middelgrote, geschild, ontpit en in blokjes gesneden)
  • Ui (1 middelgrote, fijngehakt)
  • Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
  • Wortel (1 grote, in stukjes gesneden)
  • Groentebouillon (1 liter)
  • Olijfolie (2 eetlepels)
  • Kaneel (1/2 theelepel)
  • Verse gember (1 eetlepel, geraspt)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Kokosmelk of room (optioneel, voor extra romigheid)
  • Verse peterselie (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de groenten toe: Voeg de blokjes butternut pompoen, wortel en geraspte gember toe. Laat 5-10 minuten bakken totdat de groenten licht beginnen te karamelliseren.
  3. Voeg bouillon toe: Voeg de groentebouillon en kaneel toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 20-25 minuten sudderen tot de pompoen en wortel zacht zijn.
  4. Pureer de soep: Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg eventueel wat kokosmelk of room toe voor extra romigheid.
  5. Breng op smaak: Voeg zout en peper toe naar smaak.
  6. Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie en eventueel een scheutje room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print