Butternut pompoen (1 middelgrote, geschild, ontpit en in blokjes gesneden)
Ui (1 middelgrote, fijngehakt)
Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
Wortel (1 grote, in stukjes gesneden)
Groentebouillon (1 liter)
Olijfolie (2 eetlepels)
Kaneel (1/2 theelepel)
Verse gember (1 eetlepel, geraspt)
Zout en peper (naar smaak)
Kokosmelk of room (optioneel, voor extra romigheid)
Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze:
Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Voeg de groenten toe: Voeg de blokjes butternut pompoen, wortel en geraspte gember toe. Laat 5-10 minuten bakken totdat de groenten licht beginnen te karamelliseren.
Voeg bouillon toe: Voeg de groentebouillon en kaneel toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 20-25 minuten sudderen tot de pompoen en wortel zacht zijn.
Pureer de soep: Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg eventueel wat kokosmelk of room toe voor extra romigheid.
Breng op smaak: Voeg zout en peper toe naar smaak.
Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie en eventueel een scheutje room.